a_logga_bla


Malmöortens
biodlareförening är ansluten
till Sveriges Biodlares Riksförbund

Biodling
på Malta.
Ta en titt!

Anmäl var Du har dina bin om Du inte redan gjort det!

Stadgarna för vår förening,
distriktet
och
förbundet finns
här

Infoservice i Malmö AB arbetar med det mesta inom information och marknadsföring
Ta en titt.

Kuploggan2
banner07

Välkommen!
Nybörjarkursen 2020
Läs om den och anmäl Dej!

Styrelsen
Bitillsynare
Obs!
Nya bestämmelser för biodling.
Lättare att flytta bin och utrustning.
Kolla vad som gäller! Se:
http://www.jordbruksverket.se/4.1a4c164c11dcdaebe128000140.html

 Föreningens honungsbedömning

skedde söndagen den 13 oktober 2019
på Wowragården.

Anette Rosén hade bästa honungen

Hela resultatlistan här!

 

Varför bli biodlare?

Bor Du i Malmöområdet och inte redan är medlem i vår förening, så är Du varmt välkommen att bli biodlare. Malmöortens Biodlareförening har cirka 100 medlemmar och det finns plats för fler.
Varför biodlare, undrar Du kanske? Jo, för Malmös fina parker, trädgårdar och planteringar samt grödorna på åkrarna och växterna på ängarna utanför staden behöver bin. Bina ger oss bättre och rikare skördar, när det gäller frukt, bär, frön med mera.

Förutom insatsen för flora och fauna är honungen den direkta lönen för biodlarens möda. Till detta kommer att arbetet med bina ger avkoppling. Avkoppling är något som en hel del människor behöver i vårt stressade samhälle. I bisamhället surrar det också - men det är ett lugnande surr.

Svårt att sköta bin? Ja, inte är det enkelt - för liksom allt annat krävs det utbildning och vana. Våra omtycka kurser har lett till att många skaffat bin och nått goda resultat redan första året. Ytterligare kunskap och vana kommer allt efter och det finns alltid “gamla” biodlare att fråga till råds. Och bina sköter faktiskt det svåraste själva d v s att samla in nektar och pollen, att bygga sexkantiga celler samt att producera högvärdig och god honung.